Πνευματικός πόλεμος: Παράλληλα / εναλλακτικά σύμπαντα και η αποστολή της ψυχής μας

12.25.2020

Παράλληλα / εναλλακτικά σύμπαντα και η αποστολή της ψυχής μας

 


Υπάρχουν 22 παράλληλα σύμπαντα και το καθένα περιέχει συνολικά 1000 πιθανά εναλλακτικά σύμπαντα. Έχουμε έναν περιορισμένο αριθμό εναλλακτικών συμπάντων για να πετύχουμε την αποστολή της ψυχής μας. Αν αποτύχουμε σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, δημιουργείται ένα αντίγραφο της ψυχής μας και επαναλαμβάνουμε την ίδια ζωή σε ένα άλλο σύμπαν. Ο αριθμός των ευκαιριών μας εξαρτάται από το πόσο σημαντική είναι η αποστολή μας και από το αν είμαστε Ελ ή απλός άνθρωπος. Οι απλοί άνθρωποι συνήθως έχουν περίπου 50 σύμπαντα για να πετύχουν, οι Ελ 80 και οι αρχηγοί αγγελικών ομάδων με υψηλή αποστολή μεταξύ 500 και 1000.

Σ’ αυτά τα 22 παράλληλα σύμπαντα (ή σε ένα από αυτά) μπορεί να υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές στη ζωή μας που δεν εξαρτώνται από τις επιλογές μας, αλλά από άλλα άτομα ή γεννιόμαστε μ’ αυτές. Μπορεί να έχουμε διαφορετικούς γονείς, να γεννηθούμε σε διαφορετική χώρα, να παντρευτούμε διαφορετικούς ανθρώπους, να κάνουμε παιδιά ή όχι, να γεννηθούμε με κάποια αναπηρία, να αποκτήσουμε αναπηρία, κλπ.

Ένα σύμπαν δεν είναι πιο σημαντικό από ένα άλλο, όλα τους χρησιμοποιούνται ως πειραματισμοί για την ψυχή μας ούτως ώστε να ωριμάσει, να μάθει και να κάνει τελικά τις σωστές επιλογές. Τα γεγονότα σε κάθε σύμπαν είναι εξίσου αληθινά και δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ τους, εκτός κι’ αν κάνουμε συμφωνία με σκοτεινό εξωγήινο για να πάμε σε άλλο σύμπαν ή να αλλάξουμε κάτι που συνέβη.

Το τελικό σύμπαν, αυτό που μετράει, είναι διαφορετικό για τον καθένα μας. Είναι το σύμπαν στο οποίο πήραμε τις καλύτερες αποφάσεις και εκπληρώσαμε την αποστολή της ψυχής μας. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε άτομο τούτο το σύμπαν  είναι το καλύτερο και το οριστικό, ενώ για άλλο άτομο είναι άλλο. Σε κάθε σύμπαν αισθανόμαστε τα πράγματα το ίδιο. Οι εμπειρίες μας και τα συναισθήματά μας από τα σύμπαντα που δεν μετράνε αφομοιώνονται  στον εαυτό μας σ’ αυτό που μετράει. Αυτό συμβαίνει όταν διορθώνουμε το σφάλμα που κάναμε στο σύμπαν που δεν μετράει.

Σε κάθε σύμπαν δημιουργούμε αρνητικό κάρμα που πρέπει να εξισορροπήσουμε με τον ίδιο τρόπο, βοηθώντας τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι σε όλους τους τομείς ή υποφέροντας. Όταν πεθαίνουμε στο σύμπαν που μετράει, αυτή η ζωή αποτελεί μέρος της προηγούμενης ζωής μας. Όταν ένας κόκκινος παράλληλος έχει προκαλέσει περισσότερο κακό από το καλό που έχει κάνει ο φωτεινός παράλληλός του, οι σκοτεινοί έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν ποιο σύμπαν θα μετρήσει. Και αυτό είναι βέβαια το σύμπαν όπου ο κόκκινος νίκησε τους φωτεινούς παράλληλούς του. Οι φωτεινοί παράλληλοι αποτυγχάνουν όταν εξαντλούν όλες τις ευκαιρίες που τούς έδωσε το Φως για να ολοκληρώσουν την αποστολή της ψυχής τους ή τουλάχιστον ένα μέρος της.

Όσο χειρότερο είναι το κάρμα μας, τόσο πιο εύκολο είναι να αποτύχουμε, αφού ένα μικρό λάθος μπορεί να μας οδηγήσει σε φυλάκιση, βιασμό, σωματική παράλυση, θάνατο, κλπ. Ορισμένες ψυχές έχουν τόσο χαμηλό κάρμα που δεν έχουν καν το δικαίωμα να γεννηθούν. Επιλέγουν μια μητέρα που θα κάνει έκτρωση ή θα αποβάλλει. Αυτό μπορεί να συμβεί δεκάδες φορές, μέχρις ότου αυτές οι θυσίες τούς δώσουν το δικαίωμα να γεννηθούν. Στη συνέχεια, πρέπει να προσέξουν να μην κάνουν σοβαρή συμφωνία, η οποία για άλλη μια φορά θα τις οδηγήσει στο θάνατο, αφού το κάρμα τους εξακολουθεί να είναι χαμηλό, σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους. Αντιθέτως, οι άνθρωποι με υψηλό κάρμα έχουν πολλές ευκαρίες και μπορούν να κάνουν πολλά σοβαρά λάθη πριν αντιμετωπίσουν πολύ αρνητικές καταστάσεις.

Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα για το πώς κάποιες από τις αποφάσεις μας μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας και τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για μάς, σύμφωνα με το κάρμα μας. Θυμηθείτε ότι συμπεριλαμβάνω πάντα ακραίες συνθήκες (ένα πολύ χαμηλό κάρμα σε συνδυασμό με μια πολύ υψηλή αποστολή). Ένα πολύ υψηλό κάρμα σε συνδυασμό με μια ασήμαντη αποστολή μπορεί να έχει σχεδόν μηδενικές αρνητικές συνέπειες σ’ αυτή τη ζωή. Όμως αυτό το φαινόμενο (μηδενικές αρνητικές συνέπειες) συμβαίνει συνήθως όταν έχουμε μια σοβαρή συμφωνία, η οποία μάς κάνει να ξεφεύγουμε από το κάρμα και το ντάρμα μας. Έτσι, ένα λαθάκι μπορεί κι εδώ να σημαίνει ότι χάσαμε το παιχνίδι και θα πρέπει να ξανααρχίσουμε σε ένα εναλλακτικό σύμπαν.


-Αν κάποιος ζητήσει τη βοήθειά μας (οικονομική, συναισθηματική, πρακτική, κ.λπ.) και δεν τού τη δώσουμε, δε θα λάβουμε βοήθεια στο μέλλον ή μπορεί ακόμα και να πεθάνουμε εξαιτίας της άρνησής μας.

-Αν διαπράξουμε κάποια παρανομία, ακόμα και ασήμαντη ή ασυνείδητη ή ο σκοπός μας να είναι να βοηθήσουμε κάποιον, θα είμαστε στόχος παρόμοιας ή άλλης παράνομης ή νομικής συμπεριφοράς (κλοπή, απαγωγή, φυλάκιση, κτλ) ή μπορεί ακόμη και να μάς βασανίσουν μέχρι θανάτου.

-Αν δεν αναγνωρίσουμε ή δεν ενεργήσουμε σύμφωνα με τη διαίσθησή μας, μπορεί να μείνουμε παράλυτοι, να σκοτωθούμε, να συλληφθούμε, να χάσουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.

-Αν αρνηθούμε να ωριμάσουμε ενώ μπορούμε, επιλέγοντας την εύκολη λύση, το εγώ μας ή την άνεσή μας, μπορεί να πέσουμε θύμα βιασμού, να χάσουμε την περιουσία μας, να αρρωστήσουμε βαρειά, να πεθάνουμε.

-Αν αρνηθούμε να κάνουμε θυσίες ή παραχωρήσεις, η απώλεια για μάς θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί να χάσουμε μια σημαντική σχέση, χρήμματα, την περιουσία μας, την υγεία μας, τη δουλειά μας, τη ζωή μας.

-Αν δεχτούμε να κάνουμε μια ταπεινή δουλειά, αντί να περιμένουμε να βρούμε την τέλεια δουλειά ή να μάς δώσουν οι γονείς μας, ανταμειβόμαστε αποφεύγοντας ένα ατυχές γεγονός, όπως το σπάσιμο ενός ποδιού, μια αρρώστεια, ένα βιασμό, να μάς σκοτώσουν, κ.λπ.

-Αν αγοράσουμε σε κάποιον κάτι πολύτιμο, όπως ένα διαμέρισμα, θα αποφύγουμε να χάσουμε το δικό μας σπίτι σε σεισμό ή άλλη καταστροφή.

-Αν επιδιορθώσουμε κάτι μόνοι μας, βάζοντας χρόνο και προσπάθεια, αντί να πληρώσουμε κάποιον  για να μάς το κάνει, η ιδιοκτησία μας θα υποστεί στο μέλλον πολύ μικρότερη ζημιά ή να σωθεί από καταστροφή.

-Αν κάνουμε έξωση σε κάποιον ή τον διώξουμε από τη δουλειά του, μπορεί να χάσουμε στο μέλλον το σπίτι ή τη δουλειά μας.

-Αν προσπαθούμε να κάνουμε διάλογο με τους άλλους και να τούς βοηθήσουμε να καταλάβουν αντί να χάνουμε την ψυχραιμία μας και να σταματάμε τη συνομιλία, σπάμε τον εξωγήινο προγραμματισμό ή αυτόν προηγούμενων ζωών, αναπτύσσοντας τις δεξιότητές μας και αποφεύγοντας πιθανές μελλοντικές ζημιές.

-Αν υπερβούμε τον εγωισμό μας (αντί να θέλουμε να περάσει οπωσδήποτε το δικό μας) και  παραμείνουμε στον φωτεινό ή σοφό δρόμο, ό,ποιος και να είναι αυτός, θα ανταμειφθούμε με καλές σχέσεις, καλή δουλειά, καλό σπίτι, ή απλά δε θα πεθάνουμε πρόωρα.

-Αν διακόψουμε την επαφή με την δίδυμη ψυχή μας, κάνουμε σοβαρή συμφωνία που μπορεί να πληρώσουμε με τη ζωή μας.

-Αν κάνουμε μια συμφωνία που μάς οδηγεί σε συνεργασία με σκοτεινές δυνάμεις, ακόμα και χωρίς να το γνωρίζουμε, νομίζοντας ότι κάνουμε καλό, το σκότος  θα μάς προστατεύσει, κι’ έτσι δε θα ξέρουμε ότι αποτύχαμε. Τέτοια σοβαρή συμφωνία είναι η ενασχόληση με μαγεία ή σκοτεινές εναλλακτικές θεραπείες.

-Αν κάνουμε άλλες σημαντικές συμφωνίες όπως δολοφονία, βιασμό, πώληση ναρκωτικών, κ.λπ., το σκότος  θα μάς προστατεύσει, οπότε δεν θα ξέρουμε ότι αποτύχαμε.

-Αν δεν κάνουμε προσπάθεια να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας ή τις αντιδράσεις μας ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές, θα καταλήξουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που απαιτούν αλλαγή. Αν αντισταθούμε, μπορεί να καταλήξουμε να χάσουμε το κατοικίδιό μας, την υγεία μας ή τη ζωή μας.


Όταν το λάθος είναι μηδαμινής σημασίας και είμαστε σε ένα πνευματικό μονοπάτι, ζητώντας καθοδήγηση από τον Θεό, επιθυμώντας να αναπτυχθούμε, θα λάβουμε σημάδια ώστε να καταλάβουμε πού  κάναμε λάθος. Αυτά τα σημάδια είναι για τους περισσότερους ανθρώπους ακατανόητα και απλές συμπτώσεις. Χρειάζεται πολλή προσευχή και εξάσκηση για να μάθουμε να αναγνωρίζουμε μερικά από αυτά, εκτός κι’ αν έχουμε γεννηθεί με ψυχικές δυνάμεις, δηλαδή πνευματικά διαυγείς.

Επιλέγουμε συνήθως κάθε πιθανό σενάριο στα διάφορα σύμπαντα, συμπεριλαμβανομένων των πιο ακραίων και επώδυνων, όπως το να αυτοκτονήσουμε, να περάσουμε μια ζωή στη φυλακή, να μάς εκτελέσουν, να υποστούμε βία, να μείνουμε ανάπηροι, κλπ, αν το κάρμα μας το απαιτεί. Οι διαφορετικές εμπειρίες βοηθούν την ψυχή μας να αναπτυχθεί και να αποφύγει να επαναλάβει το λάθος που μας οδήγησε σ’ αυτή τη μοίρα στο συγκεκριμένο σύμπαν.

Τα ζώα και τα φυτά έχουν επίσης περισσότερα από ένα σύμπαν για να εκπληρώσουν την αποστολή της ψυχής τους. Τα ζώα που δεν είναι Ελ έχουν περίπου 20 σύμπαντα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, τα Ελ περίπου 30 σύμπαντα, τα φυτά και έντομα που δεν είναι Ελ 10 σύμπαντα και τα φυτά και έντομα Ελ έχουν περίπου 20.

Ο Χριστός είχε μόνο ένα σύμπαν για να εκπληρώσει την αποστολή του, αλλά έπρεπε να το κάνει σε όλα τα σύμπαντα στα οποία βρισκόμαστε. Είχε δηλαδή μόνο μία ευκαιρία για να πετύχει σε κάθε σύμπαν. Δυστυχώς, κατάφερε μόνο ένα μέρος της και υποφέροντας αντί να ζήσει μια γεμάτη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: