Πνευματικός πόλεμος: Σκιες

3.24.2021

Σκιες



Το φαινόμενο αυτό μελετήθηκε και από ψυχολογικής πλευράς, και ειδικά από τον Carl Jung. Όμως η σκια είναι κάτι πιο μεταφυσικό, αφού μπορεί να προσδιοριστεί σαν άυλη οντότητα. Η σκια δημιουργείται από την ίδια μας την προσωπικότητα και είναι αποτέλεσμα των αρνητικών μας σκέψεων, πράξεων και συναισθημάτων. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί σε προηγούμενη ζωή και να ξαναενώθηκε μαζί μας στην τωρινή. Είναι σαν ένας άλλος εαυτός, αλλά αυτοκαταστροφικός.  Μερικές σκιες βγαίνουν σε μια συνεδρία, αλλά οι περισσότερες χρειάζονται μήνες δουλειάς από πλευράς του συνεργάτη μου Νιλς στους διαλογισμούς του.

Η πρώτη σκιά που μάς προέκυψε ήταν του Σταύρου, 48, όταν μάς ρώτησε γι’ αυτή σε μια συνεδρία διοχέτευσης, αφ’ ότου είχε διαβάσει τον Γιουνγκ. Είχε ήδη κάνει απεγκλώβιση της καρμικής του οντότητας και ανάκτηση ψυχής, και σε αντίθεση με τους άλλους μας πελάτες δεν είχε αισθανθεί ιδιαίτερη διαφορά.  Ο λόγος ήταν η σκιά του, που τον αποξένωνε από τον εαυτό του, δεν τον άφηνε να τον νοιώσει. Επίσης τον μούδιαζε, δηλαδή τού προκαλούσε μια εσωτερική σύγκρουση η οποία τον έκανε ή να αντιδράει ακραία ή να μην αντιδράει καθόλου. Τέλος, ο Σταύρος δεν είχε τρόπο να εκφραστεί. Ο Νιλς τη δουλεύει ήδη 10 μήνες, και έχουν διαλυθεί τα δύο από τα πέντε κομμάτια της. Ήδη ο Σταύρος νοιώθει διαφορά, είναι  ανυπόμονος  και κάνει σχέδια για το πώς θα αλλάξει τη ζωή του.

Η Άνα, αφού καθάρισε τον εαυτό της, το παιδί της και τον άντρα της μάς ανέθεσε τον αδερφό της Αλμπέρτο, ο οποίος είναι τόσο κλειστός που από την παιδική του ηλικία δεν μιλάει σχεδόν καθόλου σ’ αυτή και στους γονείς του. Είχε χάσει και ένα μεγάλο ποσοστό της ψυχής του, το 52%. Αφού το ανέκτησε με μεσολάβηση της Άνας, ο συνεργάτης μου ανέλαβε τη σκιά του. Μετά από τρεις μήνες έβγαλε το μεγαλύτερο κομμάτι της. Το κομμάτι αυτό τον έκανε να αισθάνεται ανασφαλής με τους άλλους και να ντρέπεται για τη σεξουαλικότητά του. Το αποτέλεσμα ήταν ο κλειστός του χαρακτήρας που ανέφερα. Η αλλαγή είναι αρχικά εσωτερική, και μάλιστα αρνητική, αφού νοιώθει ότι τού λείπει κάτι στο οποίο είχε συνηθήσει. Στην πραγματικότητα νοιώθει ελαφρύτερος.

Ο Χέρριτ, 56, είχε μια οντότητα από προηγούμενη ζωή και χαμένα κομμάτια ψυχής. Αυτό που δεν έπρεπε να ξέρει ήταν ότι είχε και σκια. Γι’ αυτό το λόγο η ανάκτηση ψυχής έπρεπε να γίνει σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος επανάκτησε τα μισά κομμάτια του, δηλαδή το 45,5%. Στην ουσία ξεγελάσαμε τη σκιά του. Αυτή νόμιζε ότι θα επανακτούσε όλη του την ψυχή και επιτέθηκε στο συνεργάτη μου Νιλς κατά τη διάρκεια της επανάκτησης. Μ’ αυτό τον τρόπο ο οδηγός την έδεσε ώστε να μπορέσει ο Νιλς να δουλέψει πάνω της τους επόμενους μήνες. Ο Χέρριτ ένοιωσε αμέσως διαφορά, ειδικά στη  δουλειά του, αφού είναι πιο συγκεντρωμένος και δεν κάνει λάθη.

Ο Λευτέρης, 31, ήρθε για ύπνωση με σκοπό να ερευνήσουμε τις καρμικές του επιρροές με την κοπέλλα του, την οποία αγαπούσε, αλλά τον ενοχλούσε που αυτή είχε και άλλες σχέσεις πριν από αυτόν. Στην ύπνωση είδε μόνο σκοτάδι αλλά όταν τον έφερα σε επαφή με τον οδηγό του καταλάβαμε και οι δύο ότι είχε οντότητα, αφού  αισθάνθηκε ότι κάτι εξωτερικό τον καταπολεμά. Ωστόσο δεν κατάφερε να δει τίποτα άλλο και τον ξύπνησα, αφού τού έκανα υποβολές για να αγνοεί αυτά που τον ενοχλούν στην κοπέλλα του. Ρώτησα τον οδηγό μας αργότερα και η απάντηση ήταν ότι ο Λευτέρης έχει σκια από προηγούμενη ζωή και χρειάζεται απλά μια συνεδρία για να βγει.  Στο χέρι του είναι να αποφασίσει να έρθει.

Ο Χρήστος, 22, είχε μια σκιά που τού προκαλούσε εκρήξεις θυμού. Ήταν ειδικά επιθετικός με τη μητέρα του την Εύη, η οποία έκανε τη συνεδρία για λογαριασμό του, χωρίς αυτός να το ξέρει.  Στη συνεδρία μάθαμε ότι ο Χρήστος είχε μια ζωή στη Γερμανία όπου ήταν νέγρος σκλάβος και το αφεντικό του ήταν η τωρινή μητέρα του. Η σκια του ήθελε να την εκδικηθεί, και συγκεκριμένα μάς είπε ότι ήθελε να ρουφήξει το μυαλό της, ώστε να έχει αυτή την εξουσία πάνω της. Ο άλλος σκοπός της σκιάς ήταν να  διασπάσει την ψυχή του και να τής πάρει τα κομμάτια. Δεν πρόλαβε όμως, αφού την έπεισα να λύσει τη συμφωνία με το σκότος. Πήγε στο φως και η Εύη μάς είπε ήδη μετά από μερικές μέρες ότι ήταν αλλαγμένος προς το καλύτερο.

Ο Βαγγέλης, 22, είχε μια καρμική οντότητα  μαζί με τη σκιά της και μια άλλη οντότητα. Στν πρώτη συνεδρία βγάλαμε την καρμική οντότητα, που ήταν από μια ζωή στη Γαλλία. Ως Σαρλ το 1432, αγρότης, είχε πάρει την δικαιοσύνη στα χέρια του και νομίζοντας ότι εκτελούσε θεϊκό έργο , βίαζε όσες γυναίκες θεωρούσε αμαρτωλές. Οι βιασμοί αυτοί δημιούργησαν μια σκια του εαυτού του, που τού έκανε κατάληψη. Ο Σαρλ έκοψε τη συνεργασία με το σκότος και πήγε στο φως, αφήνοντας τη σκιά, που τη δουλεύει σιγά-σιγά ο Νιλς, μαζί με την άλλη οντότητα, που είναι δαίμονας ίνκουμπους (ή «καβαλλάρης» όπως τον λένε οι οδηγοί), δηλαδή επιτίθετο σεξουαλικά στο Βαγγέλη στον ύπνο του. Ήδη μετά από ένα μήνα μάς είπε ότι έχει ηρεμήσει αρκετά. 

Ο Γρηγόρης, 24, ήταν εντελώς μπλοκαρισμένος  στις σχέσεις του με τις κοπέλλες ενώ δεν ήταν γκέι, και είχε γενικά ψυχολογικά προβλήματα. Οι ψυχολόγοι δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν. Αφού βρήκε την ιστοσελίδα μου νόμισε ότι ήταν δαιμονισμένος, αλλά ο οδηγός μας είπε ότι επρόκειτο για σκια. Η περίπτωσή του μάλλιστα είναι ιδιάζουσα, γιατί χρειάστηκαν δύο ραντεβού με τον Νιλς για «αναγνώριση», τα οποία κράτησαν 7 ώρες το καθένα! 

Ο Γιώργος, 41, είχε μόνιμο πρόβλημα ατυχιών και κλοπών στο εργοστάσιό του. Στη διοχέτευση, ο οδηγός μας είδε ότι εκεί υπήρχε η ψυχή ενός παλιού επιστάτη που αυτοκτόνησε. Αυτός είχε μείνει μέσα στο εργοστάσιο, στο δωμάτιο που ήταν κάποτε δικό του. Όμως απ’ έξω ήταν η σκιά του, η οποία φύλαγε όλο το κτήριο, και φρόντιζε να έλκωνται κλέφτες. Ο Νιλς χρειάστηκε να πάει στο εργοστάσιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. 

Ο Στέφαν, 31, ήταν ακινητοποιημένος στη ζωή του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξελιχθεί, ούτε καν να βρει δουλειά. Είχε πάει σε ένα μέντιουμ που τού έλυσε μια κατάρα από προηγούμενη ζωή και ένα θεραπευτή που τού έβγαλε εξωγήινα εμφυτεύματα, ή τουλάχιστον προσπάθησε. Όμως ο ίδιος δεν αισθάνθηκε καμμιά αλλαγή. Ο οδηγός μας είπε ότι έχει σκια, η οποία εμπόδισε το θεραπευτή απ’ το να δει τους εξωγήινους, και οι οποίοι τού ξαναβάλανε καινούργια εμφυτεύματα. 

Απ’ό, τι υπαινίχτηκε ο οδηγός, έχω κι’ εγώ σκια, αλλά δεν μ’ επηρεάζει παρά σε μικροπράγματα, όπως για παράδειγμα στην τάση μου να πειραματίζομαι με τις αντιδράσεις των άλλων, ανεξάρτητα απ’ το αν θα είναι βλαβερό για μένα. Φροντίζει δηλαδή η σκια μου να μού δημιουργεί εχθρούς. 

Όπως είδαμε, η κάθε σκιά είναι προσωπική και  έχει διαφορετικές λειτουργίες στον καθένα μας.  Στην ουσία λειτουργεί σαν δαίμονας, μόνο που συνήθως η απεγκλώβιση από αυτή είναι πολύ πιο μακρύχρονη και δύσκολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: